Australian Cobberdog ras

Kenmerken Australian Cobberdog

De Australian Cobberdog is een hond die weinig haar verliest en weinig lichaams- of vachtgeur afgeeft. In 98% van de gevallen geeft deze geen allergische reactie.

De Australian Cobberdog is heel anders dan zomaar een kruising tussen een Labrador en een Poedel. Er is veel selectie op vacht en karakter aan vooraf gegaan door deskundigen. Deze selectie is van belang voor de hypo-allergene vacht. Er zitten verschillende rassen in, onder andere de Poedel, Labrador, Ierse Waterspaniel, Curly Coated Retriever, Amerikaanse Cockerspaniel en de Engelse Cockerspaniel.

Er zijn verschillende maten:
– standaard / 53 cm – 63 cm / 24 kg – 30 kg
– medium / 43 cm – 52 cm / 14 kg – 23 kg
– mini / 35 cm – 42 cm / 7 kg – 13 kg

Vacht


De woolvacht:
 deze vacht lijkt op de vacht van een poedel (krullend)

De fleecevacht: deze vacht is zacht krullen of golvend. Deze vacht is iets makkelijker in onderhoud.

Een Australian Cobberdog heeft geen ondervacht. De hond verhaart niet, maarr laat net als de mens zijn dode haar vallen. Dit kan met borstellen verwijderd worden.
Wel verliezen alle honden een keer hun vacht, tussen 8 en 14 maanden gaat al het puppyhaar eruit. Dan moet er extra geborsteld worden

Karakter van de Australian Cobberdog

Cobber betekend maatje! De Australian Cobberdog heeft het temperament van een15781228_721817004656303_3728442691687468701_n hulphond. Daarom worden sommige ingezet als hulphond. Ze kunnen ook therapiehond, leeshond of bezoekhond worden. Deze honden hebben een sterke “will to please” en zijn makkelijk te trainen.

Naast de juiste ouders is ook de fokker belangrijk voor de pup. De Australian Cobberdog kan een lieve, sociale hond zijn. Dit begint bij de fokker. Het is belangrijk dat een hond, ongeacht ras, opgroeit in een omgeving waar hij gesocialiseerd kan worden, veel aandacht krijgt, uitgedaagd wordt.

Allergie en Australian Cobberdog

Voor allergische mensen is het goed om te weten dat veel allergische mensen geen last hebben de Australian Cobberdog. De Australian Cobberdog  is het resultaat van 30 jaar selectie op eigenschappen van meerdere rassen.  De kans op verharen, allergische reacties, astmatische problemen en lichaamsgeur is daardoor klein maar niet uitgesloten. Daarom werken we met een allergietest en een retourgarantie bij allergische problemen.

MDBA

De MDBA en de aangesloten fokkers, waaronder de grondleggers van de Australian Labradoodle ,  werken aan raserkenning van de Australian Cobberdog. Het doel is een lieve sociale hond met een bijzondere vacht, die daarom geschikt is als maatje voor iedereen, ook voor de meeste mensen met een allergie. Door de raserkenning kan de kwaliteit van de honden beter gecontroleerd worden. Zie ook de website MDBA.