Wie is Dog Sweet Dog

Welkom bij Dog Sweet Dog.

Wij zijn familie de Boer. Helaas is er allergie voor honden in ons gezin. Na veel huisdieren gehad te hebben (cavia’s, hamsters bij de niet allergische kinderen op hun kamer, konijnen buiten op een veldje en valkparkieten in de bijkeuken) kwamen we erachter dat ik niet allergisch was voor de Australian Labradoodle.  Zo bijzonder!  Nu zijn we kleinschalige fokker van de Australian Cobberdog geworden om het plezier wat wij ervaren met onze honden ook aan anderen te geven.

Wij lopen met onze honden vaak in losloopgebieden. Voor losloopgebieden bij u in de buurt kunt u kijken op de Kwispelgids of op de honden losloopgebied website.  Als u het gezellig vindt om andere eigenaren en hun hond te ontmoeten kunt u kijken op de ALCN website voor de geplande Australian labradoodle wandelingen.

Onze honden vinden het erg leuk om te snuffelen. Wij hebben snuffelkleden waar snoepjes in verstopt kunnen worden. Ook hebben wij denkspelletjes voor onze honden. Voor inspiratie over denkspelletjes kunt u kijken op hersenwerk voor honden.

Wij zijn met onze honden naar een puppycursus geweest. Het is belangrijk dat de pup socialiseert met andere honden. Onze honden vonden het echt een feestje, zodra het tasje van de puppycursus te voorschijn kwam waren ze heel blij.

Wij vinden gezonde voeding heel belangrijk voor onze honden. Wij
geven onze honden Kivo en Farm food, dit is ingevroren vers vlees (kvv). Het is een complete en lekkere maaltijd voor de hond waar alle essentiĆ«le voedingsstoffen die een hond nodig heeft inzitten. Ons advies is daarom om vers vlees te voeren omdat een hond door het vers vlees een sterke darmflora krijgt en daardoor veel weerstand houdt. In vers vlees zitten namelijk de bacterieĆ«n die nodig zijn voor een gezonde darmflora. Honden met een gezonde darmflora krijgen veel minder gauw last van infecties en als ze het krijgen, genezen ze sneller. Bovendien zijn de pups gemakkelijker zindelijk te krijgen, doordat ze minder hoeven tepoepen en krijgen ze via het vlees toch ook al een behoorlijke hoeveelheid vocht binnen. Ook zorgt  het vlees ervoor dat de urine wat zuurder is, waardoor de kans op infecties zoals
een blaasontsteking aanzienlijk kleiner is.

Meer over Kivo  kunt u  hier lezen en over Farm food hier.

Daarnaast krijgen onze honden goede lekkernijen van dogbite.